Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

Ένας ασυνήθιστος τρόπος διαβάσματος!

   Τις προάλλες διάβαζα θεωρία σημάτων και συστημάτων διότι έγραφα πρόοδο. Αναφέρω το γεγονός διότι δεν ήταν ένα συνηθισμένο διάβασμα. Για να γίνω πιο κατανοητή, ήμουν στο σπίτι μου και προσπαθούσα να καταλάβω τι θέλει να πει ο ποιητής σε μια άσκηση. Οπότε, τι να κάνω, τι να κάνω… παίρνω τηλέφωνο σε μια φίλη μου από τη σχολή (τη Βούλα) και αρχίζουμε να λύνουμε απορίες τηλεφωνικώς. Αφού τέλος πάντων την καταλάβαμε την άσκηση, μας έρχεται η φαεινή ιδέα να συνεχίσουμε να διαβάζουμε τηλεφωνικώς, καθότι η μέθοδος της από κοινού μελέτης ήταν μάλλον πιο αποδοτική. Ήμασταν εξοπλισμένες και με hands free οπότε είχαμε και ελεύθερα τα χέρια για να σημειώνουμε. Και καθότι ήμασταν και πολύ ομιλητικές και χρειάστηκε να φορτίσουμε και τα κινητά, αξιοποιήσαμε και την ανοιχτή ακρόαση. Χρησιμοποιούσαμε επίσης το msn για αποστολή σχημάτων.
Κάναμε φυσικά και λίγα διαλλειματάκια, σε κάποια από τα οποία έλυσα απορίες σε άλλα 3 άτομα που διάβαζαν μαζί, αυτή τη φορά μέσω skype.
   Την επόμενη μέρα το διάβασμα μας, αν και πρωτοποριακό, αποδείχθηκε αρκετά αποδοτικό και συνάμα ευχάριστο.
   Σίγουρα, θα μπορούσαμε να είχαμε μαζευτεί από την αρχή σε ένα σπίτι και να διαβάζαμε από κει, αλλά και έτσι ήταν μια χαρά. Άλλωστε ανακαλύψαμε και στην πράξη, σε αρκετά μεγάλο βαθμό θα έλεγα, τα προτερήματα της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης χιχι!

Υ.Γ. : Ευτυχώς μιλούσαμε στο κινητό free, γιατί αλλιώς την είχαμε βάψει χιχι! Πάνω από 5 ώρες συνολική συνομιλία!