Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Καλωσόρισμα στο inf-revolution!


Πριν λίγες μέρες, φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (με τη μετονομασία: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ) δημιούργησαν το http://inf-revolution.blogspot.com/ με πολύ μεράκι και όρεξη.
Στο τμήμα αυτό φοιτώ και εγώ. Αλλά ας αναφέρω δυο λόγια για το τμήμα.

Πρόκειται για πολυτεχνική σχολή που ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2000. Υπάγεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και εδρεύει στην πόλη του Βόλου. Η γραμματεία της σχολής μαζί με τα εργαστήρια στεγάζονται στο ίδρυμα Δεληγιώργη. Κάθε χρόνο εισάγονται περίπου 135 προπτυχιακοί φοιτητές και 25-35 μεταπτυχιακοί. Τα μαθήματα διεξάγονται στο κτήριο Παπαστράτου και στο κτήριο επί της οδού Γαμβέτα. Η σχολή λειτουργεί εδώ και 8 χρόνια περίπου. Στην αρχή αντιμετώπισε όλα τα προβλήματα μιας νεοϊδρυθείσας σχολής. Κάποια από αυτά έχουν επιλυθεί, αλλά δυστυχώς όχι όλα. Ένα σημαντικό πρόβλημα είναι το γεγονός πως δεν έχει δικό της κτήριο…
Όσον αφορά το πρόγραμμα σπουδών, οι φοιτητές για να περατώσουν με επιτυχία τις σπουδές τους πρέπει να περάσουν επιτυχώς 54 μαθήματα εκ των οποίων τα 34 μαθήματα είναι υποχρεωτικού τομέα. Στο τελευταίο εξάμηνο εκπονούν τη διπλωματική τους εργασία.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σχολή μπορείτε να δείτε το site:
http://www.inf.uth.gr/

Σχετικά με το blog, εκεί θα βρείτε πληροφορίες και άρθρα σχετικά με το τμήμα αλλά και για την τρέχουσα επικαιρότητα, τα οποία μπορείτε και να σχολιάσετε. Επίσης κατόπιν αιτήσεως μπορεί κάποιος να γίνει μέλος της συντακτικής ομάδας. Εύχομαι στα παιδιά καλή αρχή!